Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lencsét előző este beáztatjuk, hogy megpuhuljon. Másnap 4 liter vízben feltesszük főni. Amikor a lencse félig megfőtt, hozzáadjuk a karikákra vágott zöldségeket, például sárgarépát és petrezselyemgyökeret, valamint a fűszereket (például sót, babérlevelet, borsot). Ekkor tesszük bele a karikára vágott füstölt kolbászt is, hogy az ízei jól átjárják a levest. Közben zsemleszínű hagymás rántást készítünk: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.01.31.

Hozzávalók

Elkészítése

A lencsét előző este beáztatjuk, hogy megpuhuljon. Másnap 4 liter vízben feltesszük főni. Amikor a lencse félig megfőtt, hozzáadjuk a karikákra vágott zöldségeket, például sárgarépát és petrezselyemgyökeret, valamint a fűszereket (például sót, babérlevelet, borsot). Ekkor tesszük bele a karikára vágott füstölt kolbászt is, hogy az ízei jól átjárják a levest.

Közben zsemleszínű hagymás rántást készítünk: olajon vagy zsíron megpirítunk egy apróra vágott hagymát, majd hozzáadunk egy kevés lisztet, és világosbarnára pirítjuk. Ezzel a rántással berántjuk a levest, alaposan elkeverve, hogy csomómentes legyen.

Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott virslit, és néhány perc alatt megfőzzük a levesben. Végül ízlés szerint ecettel savanyítjuk.

Forrón tálaljuk, friss kenyérrel kínálva. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is