Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lencseleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg lencse
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • őrölt pirospaprika
  • ecet
  • cukor
  • só
  • babérlevél
  • tárkony
  • 1 szál füstölt kolbász

Elkészítése

A lencsét előző este beáztatjuk, hogy megpuhuljon. Másnap 4 liter vízben feltesszük főni. Amikor a lencse félig megfőtt, hozzáadjuk a karikákra vágott zöldségeket, például sárgarépát és petrezselyemgyökeret, valamint a fűszereket (például sót, babérlevelet, borsot). Ekkor tesszük bele a karikára vágott füstölt kolbászt is, hogy az ízei jól átjárják a levest.

Közben zsemleszínű hagymás rántást készítünk: olajon vagy zsíron megpirítunk egy apróra vágott hagymát, majd hozzáadunk egy kevés lisztet, és világosbarnára pirítjuk. Ezzel a rántással berántjuk a levest, alaposan elkeverve, hogy csomómentes legyen.

Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott virslit, és néhány perc alatt megfőzzük a levesben. Végül ízlés szerint ecettel savanyítjuk.

Forrón tálaljuk, friss kenyérrel kínálva. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/lencseleves-4/