Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Lencseleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: fél kg lencse fél kg vegyes zöldség 4 babérlevél só delikát pirospaprika petrezselyem 1 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 2 dl tejföl 1 ek liszt 4 virsli olaj füstölt szalonna Elkészítése: A lencsét főzés előtti nap átválogatjuk és beáztatjuk. Annyi vízbe, hogy ellepje, feltesszük főni, beletesszük a felkarikázott zöldségeket, babérlevelet. Belekarikázzuk a virslit, csíkokra […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2014.01.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • fél kg lencse
  • fél kg vegyes zöldség
  • 4 babérlevél
  • delikát
  • pirospaprika
  • petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 4 virsli
  • olaj
  • füstölt szalonna


Elkészítése:

A lencsét főzés előtti nap átválogatjuk és beáztatjuk.

Annyi vízbe, hogy ellepje, feltesszük főni, beletesszük a felkarikázott zöldségeket, babérlevelet. Belekarikázzuk a virslit, csíkokra vágjuk a szalonnát, azt is hozzáadjuk. Fokhagymával, sóval, delikáttal ízesítjük. Készre főzzük.

Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, megszórjuk a liszttel, pirospaprikával, felöntjük vízzel, beleöntjük a levesbe. Végül tejföllel behabarjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is