Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lencseleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • fél kg lencse
  • fél kg vegyes zöldség
  • 4 babérlevél
  • só
  • delikát
  • pirospaprika
  • petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 4 virsli
  • olaj
  • füstölt szalonna


Elkészítése:

A lencsét főzés előtti nap átválogatjuk és beáztatjuk.

Annyi vízbe, hogy ellepje, feltesszük főni, beletesszük a felkarikázott zöldségeket, babérlevelet. Belekarikázzuk a virslit, csíkokra vágjuk a szalonnát, azt is hozzáadjuk. Fokhagymával, sóval, delikáttal ízesítjük. Készre főzzük.

Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, megszórjuk a liszttel, pirospaprikával, felöntjük vízzel, beleöntjük a levesbe. Végül tejföllel behabarjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/lencseleves-5/