Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lencseleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g lencse
  • 2 fej vöröshagyma felkockázva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1⁄2 dl olívaolaj
  • 2 babérlevél
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 leveskocka
  • só
  • bors
  • oregánó
  • ecet (ízesítéshez, elhagyható)


Elkészítése:

A kiválogatott, jól megmosott lencsét feltesszük főzni hideg vízbe a felkockázott vöröshagymával, paradicsompürével, zúzott fokhagymával, oregánóval és babérlevéllel. Ha felforrt a leves, egy pár perc után hozzáadjuk az olívaolajat, borsot és a leveskockát.

Kb 45 percig lassú tűzön főzzük, amíg a lencse megpuhul. Ízlés szerint ecettel tálalhatjuk.
[box style=”info”]Én nem szoktam ecettel ízesíteni, nekem anélkül is nagyon ízlik.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/lencseleves-6/