Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldség levesek

Lencseleves gazdagon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lencsét előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, majd 4 liter friss vízben főzni kezdjük. Amikor a lencse félig megpuhult, hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a meghámozott, egészben hagyott vöröshagymát, a fűszereket és a karikára vágott füstölt kolbászt. Alacsony lángon addig főzzük, amíg minden puhára nem fő. Ezalatt rántást készítünk: az olajat egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.06.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A lencsét előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, majd 4 liter friss vízben főzni kezdjük.

Amikor a lencse félig megpuhult, hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a meghámozott, egészben hagyott vöröshagymát, a fűszereket és a karikára vágott füstölt kolbászt. Alacsony lángon addig főzzük, amíg minden puhára nem fő.

Ezalatt rántást készítünk: az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát, majd kevés hideg vízzel felengedjük, és folyamatos keverés mellett a forró leveshez öntjük.

A levest ezután még egyszer felforraljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és néhány perc alatt puhára főzzük.

Az ecetet és a tejfölt külön tálkában összekeverjük, majd a leveshez adjuk, hogy ne csapódjon ki. Végül ízlés szerint cukorral és sóval beállítjuk az ízeket.

Forrón tálaljuk, tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is