Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lencseleves kolbásszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál fehérrépa
  • 3 szál sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg lecsókolbász
  • 10 dkg füstölt száraz kolbász
  • 10 dkg debreceni kolbász
  • 20 dkg füstölt tarja kockákra vágva
  • 2,5 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 3 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 darab babérlevél
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése

A hagymát vágjuk kisebb kockákra, majd kevés zsiradékon dinszteljük meg.

Adjuk hozzá a feldarabolt kolbászokat, majd pirítsuk össze pár perc alatt.

A lepirult hagymás kolbászhoz adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a lencsét, füstölt tarját és a babérlevelet.

Szórjuk meg a liszttel és a fűszerpaprikával, majd keverjük össze a zöldségekkel.

Adjunk hozzá kb 3-3,5 liter vizet és kis lángon főzzük puhára a zöldségeket és a lencsét, majd ízesítsük sóval, borssal.

A mustárt a tejföllel keverjük simára, majd adjunk hozzá egy evőkanálnyit a levesből. Ezután óvatosan keverjük a forró leveshez.

Pár perc alatt forraljuk össze, majd forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/lencseleves-kolbasszal/