Elkészítése
A lencsét hideg vízben 2-3 órára beáztatjuk, majd leöblítjük. Egy fazékban annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi levest szeretnénk készíteni. Amikor a lencse megpuhult, sóval, borssal, ételízesítővel és az apróra vágott fokhagymával ízesítjük.
Amíg a lencse fő, a virslit karikákra vágjuk, és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Miután a virsli megpirult, szűrőkanállal kiszedjük, és a leveshez adjuk. A visszamaradt olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet és a pirospaprikát. Az egészet rövid ideig pirítjuk, ügyelve, hogy a paprika ne égjen meg.
A levesből egy-két merőkanálnyit hozzáadunk a paprikás-lisztes hagymához, simára keverjük, majd az így elkészült sűrítést a leveshez öntjük. Alaposan elkeverjük, és néhány percig főzzük, amíg a leves kissé besűrűsödik és felforr.
Forrón, friss kenyérrel tálaljuk.

