Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Lencseleves virslivel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lencsét hideg vízben 2-3 órára beáztatjuk, majd leöblítjük. Egy fazékban annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi levest szeretnénk készíteni. Amikor a lencse megpuhult, sóval, borssal, ételízesítővel és az apróra vágott fokhagymával ízesítjük. Amíg a lencse fő, a virslit karikákra vágjuk, és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Miután a virsli megpirult, szűrőkanállal kiszedjük, és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
KusLinda
Beküldte: 2013.05.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A lencsét hideg vízben 2-3 órára beáztatjuk, majd leöblítjük. Egy fazékban annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi levest szeretnénk készíteni. Amikor a lencse megpuhult, sóval, borssal, ételízesítővel és az apróra vágott fokhagymával ízesítjük.

Amíg a lencse fő, a virslit karikákra vágjuk, és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Miután a virsli megpirult, szűrőkanállal kiszedjük, és a leveshez adjuk. A visszamaradt olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet és a pirospaprikát. Az egészet rövid ideig pirítjuk, ügyelve, hogy a paprika ne égjen meg.

A levesből egy-két merőkanálnyit hozzáadunk a paprikás-lisztes hagymához, simára keverjük, majd az így elkészült sűrítést a leveshez öntjük. Alaposan elkeverjük, és néhány percig főzzük, amíg a leves kissé besűrűsödik és felforr.

Forrón, friss kenyérrel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
KusLinda
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is