Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lencseleves virslivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g lencse
  • ételízesítő
  • 0,5 gerezd foghagyma
  • 300 g virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál finomliszt
  • őrölt pirospaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

A lencsét hideg vízben 2-3 órára beáztatjuk, majd leöblítjük. Egy fazékban annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi levest szeretnénk készíteni. Amikor a lencse megpuhult, sóval, borssal, ételízesítővel és az apróra vágott fokhagymával ízesítjük.

Amíg a lencse fő, a virslit karikákra vágjuk, és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Miután a virsli megpirult, szűrőkanállal kiszedjük, és a leveshez adjuk. A visszamaradt olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet és a pirospaprikát. Az egészet rövid ideig pirítjuk, ügyelve, hogy a paprika ne égjen meg.

A levesből egy-két merőkanálnyit hozzáadunk a paprikás-lisztes hagymához, simára keverjük, majd az így elkészült sűrítést a leveshez öntjük. Alaposan elkeverjük, és néhány percig főzzük, amíg a leves kissé besűrűsödik és felforr.

Forrón, friss kenyérrel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/lencseleves-virslivel/