Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lencseleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg lencse
  • 5 dkg zsír ( vagy étolaj)
  • 4 dkg liszt
  • 1 db babérlevél
  • 4 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál ecet ( vagy egy fél citrom leve is lehet)
  • 3 dkg cukor
  • 2 dkg mustár
  • 0,25 kg sertéscsont
  • só

Elkészítése

Az előre beáztatott lencsét a sertéscsontból főzött húslevesben feltesszük főni. A finomra vágott hagymát zsíron megpirítjuk. Mielőtt levesszük a tűzről, apróra vágott fokhagymát és pirospaprikát adunk hozzá, elkeverjük, majd a leveshez adjuk. A levest cukorral lepirított, barna rántással sűrítjük. Tejföllel simára keverjük, ecettel vagy citromlével ízesítjük. Ízlés szerint kevés mustárt is tehetünk bele.

https://receptneked.wps.hu/levesek/lencseleves/