Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Leves macskajajjra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 50 dkg füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 4 darab babérlevél
  • 2 csipet egész köménymag
  • só

Elkészítése

Az apróra vágott vöröshagymát zsírban aranysárgára sütjük. Rászórjuk a piros paprikát, elkeverjük és felöntjük kevés vízzel. Kiforraljuk, hozzáadjuk a savanyú káposztát, babérlevelet és a köménymagot.

Felöntjük annyi vízzel amennyi háromujjnyira ellepi, belekarikázzuk a bőrétől megszabadított kolbászt, ízesítjük sóval ha szükséges, fedő alatt 30 perc alatt készre főzzük.

Tejföllel, kenyérrel, vagy sós süteménnyel kínálhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/levesek/leves-macskajajra/