Hozzávalók:
- 1 kg libacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 burgonya
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk köménymag
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 tojás
- 3 ek rétesliszt
- 1 ízlés szerint só
- 1 ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A libacombokat kicsontozom, a felesleges, zsíros részeket levágom, felaprítom és kisütöm. A húst kockára vágom.
A libahájból kisült töpörtyűt és a felesleges zsiradékot kiveszem, majd a maradékon megdinsztelem az apró kockára vágott hagymát. Ezután megpattogtatom rajta a köménymagot. Rádobom a húst, sózom, fehéredésig erős tűzöm pirítom, majd mérsékelt tűzön addig párolom, amíg elfő a leve.
Ekkor hozzáadom a felaprított zöldségeket, fűszerezem, felöntöm 2,5 l vízzel, és addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.
Közben a tojásból és lisztből, pici sóval, közepesen lágy tésztát gyúrok, amit belecsipkedek a levesbe, majd 5 percig főzöm.
Tálalás előtt picit pihentetem a levest.