Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A libahúsleves nemcsak finom, hanem igazi lélekmelegítő étel is. Ha van egy kis időnk, érdemes nekiállni, mert egy nagy adaggal napokig elvagyunk belőle.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2017.11.20.

Hozzávalók:

Elkészítése

Előkészítés:

A libaaprólékot alaposan megmossuk, majd feldaraboljuk vagy ha szeretnénk, hagyhatjuk nagyobb darabokban is.

Leves:

A húst hideg, bő vízben feltesszük főni.

Nagyon lassú tűzön főzzük, hogy a leves csak gyöngyözzön.

Közben a tetején keletkező habot folyamatosan leszedjük, így szép tiszta marad az alaplé.

Amíg a hús fő, megtisztítjuk a zöldségeket.

A sárgarépát és a fehérrépát ízlés szerint karikára vagy hasábra vágjuk, a zellert és a karalábét közepes darabokra.

A vöröshagymát egészben hagyjuk, a fokhagymagerezdeket csak meghámozzuk.

Körülbelül két óra lassú főzés után hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket a leveshez.

Tovább főzzük, amíg minden teljesen megpuhul.

Ízesítés és tálalás:

Amikor a zöldségek és a hús is megpuhult, megkóstoljuk a levest és ha szükséges, sóval, borssal vagy kevés szerecsendióval ízesítjük.

A kész levest pár percig pihentetjük, majd a tetejéről a felesleges zsírt leszedjük.

Ezután átszűrjük, és a libahússal, zöldségekkel, valamint a választott levesbetéttel tálaljuk.

Tipp:

A leves másnap még finomabb, mert az ízek addigra teljesen összeérnek.

Ha szeretnénk, pár szem egész borsot vagy egy csokor petrezselymet is főzhetünk bele, attól még zamatosabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is