Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Libahúsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 2,5 kg libaaprólék (szárnytő, nyak, zúza, szív, farhát vegyesen)
  • 8 szál sárgarépa
  • 4 szál fehérrépa
  • 20 dkg zeller
  • 20 dkg karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só
  • őrölt szerecsendió

Elkészítése

Előkészítés:

A libaaprólékot alaposan megmossuk, majd feldaraboljuk vagy ha szeretnénk, hagyhatjuk nagyobb darabokban is.

Leves:

A húst hideg, bő vízben feltesszük főni.

Nagyon lassú tűzön főzzük, hogy a leves csak gyöngyözzön.

Közben a tetején keletkező habot folyamatosan leszedjük, így szép tiszta marad az alaplé.

Amíg a hús fő, megtisztítjuk a zöldségeket.

A sárgarépát és a fehérrépát ízlés szerint karikára vagy hasábra vágjuk, a zellert és a karalábét közepes darabokra.

A vöröshagymát egészben hagyjuk, a fokhagymagerezdeket csak meghámozzuk.

Körülbelül két óra lassú főzés után hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket a leveshez.

Tovább főzzük, amíg minden teljesen megpuhul.

Ízesítés és tálalás:

Amikor a zöldségek és a hús is megpuhult, megkóstoljuk a levest és ha szükséges, sóval, borssal vagy kevés szerecsendióval ízesítjük.

A kész levest pár percig pihentetjük, majd a tetejéről a felesleges zsírt leszedjük.

Ezután átszűrjük, és a libahússal, zöldségekkel, valamint a választott levesbetéttel tálaljuk.

Tipp:

A leves másnap még finomabb, mert az ízek addigra teljesen összeérnek.

Ha szeretnénk, pár szem egész borsot vagy egy csokor petrezselymet is főzhetünk bele, attól még zamatosabb lesz.

https://receptneked.wps.hu/levesek/libahusleves-2/