Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 evőkanál zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • bors
  • só

Levesbetét

  • 1 db tojás
  • só
  • liszt (amennyit a tojás felvesz )

Elkészítése

Édesanyám készítette mindig, amikor burgonyát, köretnek főzött!A levét is felhasználta és egyszerű, de finom levest kapott! 

A zsírt vagy olajat fazékba tesszük és a vöröshagymát rajta megpároljuk.

Rászórjuk a pirospaprikát, majd levesszük a tűzről hogy ne égjen meg.

Amikor megfőtt a burgonyánk a körethez, akkor leöntjük róla a főzővizet.

Ráöntjük a hagymás pirospaprikára és együtt főzzük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt még dúsíthatjuk pár szem főtt burgonyával, amit előtte villával összenyomunk. A tojás annyi liszttel gyúrjuk, össze amennyit felvesz, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, közben kicsit lisztezzük a tésztát, hogy ne ragadjon össze. Ezt tesszük a levesbe.

Egyszerű és finom leves. A szegények levese!

https://receptneked.wps.hu/levesek/magaleves/