Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gulyáslevesek

Leves receptek

Magyaros babgulyás házi csipetkével

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a magyaros babgulyás igazi klasszikus egytálétel, amely tartalmas és ízletes fogásként kerülhet az asztalra. A füstölt szalonna, a friss zöldségek és a fűszerek gazdag ízt adnak a levesnek, a házi csipetke pedig még laktatóbbá teszi. Hétvégi ebédnek vagy családi összejövetelre is remek választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
huszanke
Beküldte: 2013.10.27.

Hozzávalók

A csipetkéhez

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a füstölt szalonna zsírján lepirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk őrölt csemegepaprikával, hozzáadjuk a kockákra vágott sertéscombot, és átforgatjuk. Sóval, borssal és delikáttal ízesítjük, majd felengedjük körülbelül 4 liter vízzel.

Beletesszük az erős paprikát, a karikára vágott zöldpaprikát, a felkarikázott sárgarépát, a felaprított petrezselymet és a megmosott tarkababot. Addig főzzük, amíg a hús és a bab teljesen megpuhul.

Csipetke elkészítése

A tojást egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a sót és fokozatosan a lisztet. Addig gyúrjuk, amíg a galuskánál kissé keményebb tésztát kapunk. A forrásban lévő levesbe apró darabokat csipkedünk belőle, és addig főzzük, amíg a csipetke megpuhul.

Tipp

Ha előző este beáztatjuk a babot, sokkal hamarabb megfő. Tálaláskor kínálhatunk mellé friss, ropogós kenyeret.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is