Elkészítése
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a füstölt szalonna zsírján lepirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk őrölt csemegepaprikával, hozzáadjuk a kockákra vágott sertéscombot, és átforgatjuk. Sóval, borssal és delikáttal ízesítjük, majd felengedjük körülbelül 4 liter vízzel.
Beletesszük az erős paprikát, a karikára vágott zöldpaprikát, a felkarikázott sárgarépát, a felaprított petrezselymet és a megmosott tarkababot. Addig főzzük, amíg a hús és a bab teljesen megpuhul.
Csipetke elkészítése
A tojást egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a sót és fokozatosan a lisztet. Addig gyúrjuk, amíg a galuskánál kissé keményebb tésztát kapunk. A forrásban lévő levesbe apró darabokat csipkedünk belőle, és addig főzzük, amíg a csipetke megpuhul.
Tipp
Ha előző este beáztatjuk a babot, sokkal hamarabb megfő. Tálaláskor kínálhatunk mellé friss, ropogós kenyeret.

