Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros babgulyás házi csipetkével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 600 g sertéscomb
  • 300 g tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 g füstölt szalonna
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 4 liter víz
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • Erős Pista
  • erős paprika

A csipetkéhez

  • 1 db tojás
  • só
  • 12-15 dkg rétesliszt

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a füstölt szalonna zsírján lepirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk őrölt csemegepaprikával, hozzáadjuk a kockákra vágott sertéscombot, és átforgatjuk. Sóval, borssal és delikáttal ízesítjük, majd felengedjük körülbelül 4 liter vízzel.

Beletesszük az erős paprikát, a karikára vágott zöldpaprikát, a felkarikázott sárgarépát, a felaprított petrezselymet és a megmosott tarkababot. Addig főzzük, amíg a hús és a bab teljesen megpuhul.

Csipetke elkészítése

A tojást egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a sót és fokozatosan a lisztet. Addig gyúrjuk, amíg a galuskánál kissé keményebb tésztát kapunk. A forrásban lévő levesbe apró darabokat csipkedünk belőle, és addig főzzük, amíg a csipetke megpuhul.

Tipp

Ha előző este beáztatjuk a babot, sokkal hamarabb megfő. Tálaláskor kínálhatunk mellé friss, ropogós kenyeret.

https://receptneked.wps.hu/levesek/magyaros-babgulyas-hazi-csipetkevel/