Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Leves receptek

Magyaros burgonyagombóc leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hámozott, majd darabolt burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a levét félretesszük. Áttörjük a bugonyát és hagyjuk kihűlni, majd ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk. Diónyi darabokat csípünk a masszából és gombócokká formázzuk. A többi zöldséget megmámozzuk és ízlés szerinti méretűre vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a kolbászt karikázzuk. A finomra vágott […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2018.03.05.

Hozzávalók

Habaráshoz:

Elkészítése

A hámozott, majd darabolt burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a levét félretesszük.

Áttörjük a bugonyát és hagyjuk kihűlni, majd ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk. Diónyi darabokat csípünk a masszából és gombócokká formázzuk.

A többi zöldséget megmámozzuk és ízlés szerinti méretűre vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a kolbászt karikázzuk.

A finomra vágott hagymát megdinszteljük a felhevített zsíron, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket és a karikázott kolbászt, majd még pár percig pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a fűszerpaprikát és sót, borsot, gulyáskrémet ízlés szerint, majd felöntjük kb 2 l vízzel.

Lefedve addig főzzük, míg a zöldségek már majdnem puhák, majd ekkor a gombócokat is beletesszük és együtt készre főzzük.

Ha minden megfőtt, akkor a tejfölt elkeverjük a liszttel, majd kevés leveslével is elkeverjük. Végül a leveshez öntjük és beforraljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is