Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros burgonyagombóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 5 dkg zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 25 dkg kolbász
  • 2 kávéskanál fűszerpaprika
  • bors
  • só
  • gulyáskrém

Habaráshoz:

  • 150 g tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A hámozott, majd darabolt burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a levét félretesszük.

Áttörjük a bugonyát és hagyjuk kihűlni, majd ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk. Diónyi darabokat csípünk a masszából és gombócokká formázzuk.

A többi zöldséget megmámozzuk és ízlés szerinti méretűre vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a kolbászt karikázzuk.

A finomra vágott hagymát megdinszteljük a felhevített zsíron, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket és a karikázott kolbászt, majd még pár percig pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a fűszerpaprikát és sót, borsot, gulyáskrémet ízlés szerint, majd felöntjük kb 2 l vízzel.

Lefedve addig főzzük, míg a zöldségek már majdnem puhák, majd ekkor a gombócokat is beletesszük és együtt készre főzzük.

Ha minden megfőtt, akkor a tejfölt elkeverjük a liszttel, majd kevés leveslével is elkeverjük. Végül a leveshez öntjük és beforraljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/magyaros-burgonyagomboc-leves/