A hámozott, majd darabolt burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a levét félretesszük.
Áttörjük a bugonyát és hagyjuk kihűlni, majd ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk. Diónyi darabokat csípünk a masszából és gombócokká formázzuk.
A többi zöldséget megmámozzuk és ízlés szerinti méretűre vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a kolbászt karikázzuk.
A finomra vágott hagymát megdinszteljük a felhevített zsíron, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket és a karikázott kolbászt, majd még pár percig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a fűszerpaprikát és sót, borsot, gulyáskrémet ízlés szerint, majd felöntjük kb 2 l vízzel.
Lefedve addig főzzük, míg a zöldségek már majdnem puhák, majd ekkor a gombócokat is beletesszük és együtt készre főzzük.
Ha minden megfőtt, akkor a tejfölt elkeverjük a liszttel, majd kevés leveslével is elkeverjük. Végül a leveshez öntjük és beforraljuk.