Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Leves receptek

Magyaros burgonyaleves füstölt kolbásszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A magyaros burgonyaleves egy igazi klasszikus, amelyet a füstölt kolbász zamata tesz tartalmasabbá. A fűszerpaprika, a babérlevél és a tárkony különleges ízt ad neki, a tejföl és a keményítő pedig selymes állagot biztosít. Egyszerű, mégis kiadós leves, amely bármelyik asztalon megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.09.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk. Egy mélyebb fazékban az olajat felforrósítjuk, és az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Megszórjuk a fűszerpaprikával, majd azonnal felöntjük alaplével vagy vízzel.

Hozzáadjuk a burgonyakockákat, a babérlevelet, az erős paprikakrémet, a tárkonyt, sót és borsot. Kis lángon főzzük, majd a kolbászt karikákra vágva a leveshez adjuk. Addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul.

A tejfölt kikeverjük a keményítővel, majd kevés forró levest merünk hozzá, és simára keverjük. A habarékot visszaöntjük a levesbe, és óvatosan forrásig főzzük, amíg besűrűsödik.

Tipp

A leves mellé friss, ropogós héjú kenyeret kínáljunk, így igazán laktató lesz. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, egy kevés csípős paprikával vagy friss erős paprikával is gazdagíthatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is