Elkészítése
A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk. Egy mélyebb fazékban az olajat felforrósítjuk, és az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Megszórjuk a fűszerpaprikával, majd azonnal felöntjük alaplével vagy vízzel.
Hozzáadjuk a burgonyakockákat, a babérlevelet, az erős paprikakrémet, a tárkonyt, sót és borsot. Kis lángon főzzük, majd a kolbászt karikákra vágva a leveshez adjuk. Addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
A tejfölt kikeverjük a keményítővel, majd kevés forró levest merünk hozzá, és simára keverjük. A habarékot visszaöntjük a levesbe, és óvatosan forrásig főzzük, amíg besűrűsödik.
Tipp
A leves mellé friss, ropogós héjú kenyeret kínáljunk, így igazán laktató lesz. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, egy kevés csípős paprikával vagy friss erős paprikával is gazdagíthatjuk.


