Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros burgonyaleves füstölt kolbásszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 3 darab babérlevél
  • só
  • bors
  • 1 kávéskanál csípős paprikakrém
  • 1 kávéskanál tárkony (persze a friss zamatosabb :)
  • 1 szál füstölt száraz kolbász
  • 1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)
  • 1 dl tejföl

Elkészítése

A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk. Egy mélyebb fazékban az olajat felforrósítjuk, és az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Megszórjuk a fűszerpaprikával, majd azonnal felöntjük alaplével vagy vízzel.

Hozzáadjuk a burgonyakockákat, a babérlevelet, az erős paprikakrémet, a tárkonyt, sót és borsot. Kis lángon főzzük, majd a kolbászt karikákra vágva a leveshez adjuk. Addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul.

A tejfölt kikeverjük a keményítővel, majd kevés forró levest merünk hozzá, és simára keverjük. A habarékot visszaöntjük a levesbe, és óvatosan forrásig főzzük, amíg besűrűsödik.

Tipp

A leves mellé friss, ropogós héjú kenyeret kínáljunk, így igazán laktató lesz. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, egy kevés csípős paprikával vagy friss erős paprikával is gazdagíthatjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/magyaros-burgonyaleves-fustolt-kolbasszal/