Elkészítése
Hozzávalók:
Vajgaluskához:
- 1 tojás
- 1 ek vaj
- liszt
- só
Leveshez:
- 4 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg burgonya
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kis darab zeller
- zellerzöld (aprítva)
- só
- bors
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek fűszerpaprika
- 1,5 liter zöldség alaplé
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk és olajon lepirítjuk egy fazékban. Fűszerpaprikával megszórjuk és felöntjük 1,5 liter vízzel, vagy zöldség alaplével.
A zöldségeket felaprítjuk kedvünk szerint és a levesbe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. A zellerzöldet a végén rakjuk a levesbe.
A galuskát a hozzávalókból kikeverjük és késsel egy deszkáról beleszaggatjuk a levesbe. Pár percig főzzük, vegyük le a tűzhelyről és forrón tálaljuk!


