Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Leves receptek

Magyaros burgonyaleves házi vajgaluskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Vajgaluskához: 1 tojás 1 ek vaj liszt só Leveshez: 4 ek olaj 1 fej vöröshagyma 40 dkg burgonya 2 sárgarépa 1 fehérrépa 1 kis darab zeller zellerzöld (aprítva) só bors 1 tv paprika 1 paradicsom 1 ek fűszerpaprika 1,5 liter zöldség alaplé Elkészítése: A vöröshagymát apró kockára vágjuk és olajon lepirítjuk egy fazékban. Fűszerpaprikával […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2016.04.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

Vajgaluskához:

  • 1 tojás
  • 1 ek vaj
  • liszt

Leveshez:

  • 4 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kis darab zeller
  • zellerzöld (aprítva)
  • bors
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1,5 liter zöldség alaplé


Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk és olajon lepirítjuk egy fazékban. Fűszerpaprikával megszórjuk és felöntjük 1,5 liter vízzel, vagy zöldség alaplével.

A zöldségeket felaprítjuk kedvünk szerint és a levesbe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. A zellerzöldet a végén rakjuk a levesbe.

A galuskát a hozzávalókból kikeverjük és késsel egy deszkáról beleszaggatjuk a levesbe. Pár percig főzzük, vegyük le a tűzhelyről és forrón tálaljuk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is