Hozzávalók:
- 5-6 nagyobb burgonya
- 1 zeller
- 2 szál petrezselyem zölddel együtt
- 2 szál sárgarépa
- só
- 1 evőkanál ízvarázs
- kevés zellerzöld
- 1 piros kápia paprika
- 1 paradicsom
- fűszerpaprika
- 1 ek liszt
A galuskához:
- 1 tojás
- 3 evőkanál liszt
- só
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a zöldségeket felkarikázzuk. A zellert felkockázzuk, majd a kétféle zöldet apróra vágjuk és egy 2 literes fazékban olajon pirítani kezdjük.
Ezután liszttel megszórjuk és a fűszerpaprikát is hozzáadjuk, sózzuk és felöntjük vízzel. Ha felforrt, akkor beletesszük az ízesítőt, a paprikát és a paradicsomot.
A tojásból és lisztből galuskatésztát keverünk és mielőtt megfőne a levesünk beleszaggatjuk. Ha feljöttek a tetejére a galuskák, akkor elkészült a levesünk.