Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros gombaleves májgombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1/2 szál sárgarépa
  • 1/4 szál petrezselyem és a zöldje
  • fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • húsleves kocka

A gombóchoz:

  • 20 dkg csirkemáj lekaparva
  • 1 tojás
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld aprítva
  • vöröshagyma
  • 1 ek vaj
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • fűszerpaprika
  • só
  • bors


Elkészítése:

Egy 2 literes fazékba olajat öntünk, a zöldségeket megtisztítás és darabolás után rátesszük a zsiradékra pirítani. Sóval, borssal, paprikával fűszerezzük, és felöntjük vízzel, és petrezselymet is belevágjuk.

A gombóchoz a májat késsel lekaparjuk, hozzátesszük a tojást, a sót, a borsot, a petrezselymet, belereszeljük a vöröshagymát, a vajat, és végül a zsemlemorzsával együtt összedolgozzuk, de ne legyen túl kemény. 15 percet pihentetjük.

Ha felforrt a leves, vizes kézzel gombócokat formázunk a levesbe. A húsleveskockát beledobjuk, keverjük, és szép lassan készre főzzük.

Aki szereti erősen, az egy kevés csilipaprikát is vágjon bele.

https://receptneked.wps.hu/levesek/magyaros-gombaleves-majgomboccal/