A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük, a főzőlevet félretesszük, a krumplit pedig hűlni hagyjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, és egy edényben olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük a félretett krumpli főzőlevével, és annyi vizet adunk hozzá, hogy összesen 3 liter folyadék legyen. Az alapot sóval, őrölt borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Közben a kihűlt krumplit összetörjük, és hozzákeverjük az apró darabokra vágott kolbászt, a tojást, őrölt borsot, valamint annyi lisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából.
A gombócokat óvatosan a forrásban lévő levesbe tesszük, és még 10 percig főzzük, amíg meg nem puhulnak.
Amikor a gombócok megfőttek, a tejfölt simára keverjük 2 evőkanál liszttel és egy kevés levessel, majd a leveshez csorgatjuk. Az egészet összeforraljuk, hogy a leves selymesen krémes legyen. Tálalás előtt még egyszer megkóstoljuk, és ízlés szerint utánfűszerezzük.
Jó étvágyat!