Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros gombóc leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg krumpli
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 4 evőkanál liszt

Továbbá

  • olaj

Elkészítése

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük, a főzőlevet félretesszük, a krumplit pedig hűlni hagyjuk.

A vöröshagymát felkockázzuk, és egy edényben olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük a félretett krumpli főzőlevével, és annyi vizet adunk hozzá, hogy összesen 3 liter folyadék legyen. Az alapot sóval, őrölt borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

Közben a kihűlt krumplit összetörjük, és hozzákeverjük az apró darabokra vágott kolbászt, a tojást, őrölt borsot, valamint annyi lisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából.

A gombócokat óvatosan a forrásban lévő levesbe tesszük, és még 10 percig főzzük, amíg meg nem puhulnak.

Amikor a gombócok megfőttek, a tejfölt simára keverjük 2 evőkanál liszttel és egy kevés levessel, majd a leveshez csorgatjuk. Az egészet összeforraljuk, hogy a leves selymesen krémes legyen. Tálalás előtt még egyszer megkóstoljuk, és ízlés szerint utánfűszerezzük.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/magyaros-gomboc-leves/