Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Magyaros karfiolleves házi csigatésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 egész kis fej karfiol 3 szál sárgarépa 2 szál petrezselyem 4 közepes szem krumpli 1 közepes fej vöröshagyma 1 marék házi csigatészta (1 tojásból készült tészta fele) 2 ek olaj 1 kk só 1 csipet őrölt bors 1 tk őrölt pirospaprika 1 tk házi darált paprika 1 tk házi ételízesítő (vagy 0,5 leveskocka) […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.10.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 egész kis fej karfiol
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 4 közepes szem krumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 marék házi csigatészta (1 tojásból készült tészta fele)
  • 2 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk házi darált paprika
  • 1 tk házi ételízesítő (vagy 0,5 leveskocka)
  • 1 csapott tk liszt


Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt apró rózsáira szedjük. A sárgarépát (ha nagyobb, negyed karikára), a petrezselymet karikára, a krumplit kockára, a vöröshagymát apró kockára vágjuk.

A felforrósított olajon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, a lisztet és addig keverjük, míg nem maradnak pici lisztcsomók. Hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet.

Jól átforgatjuk, majd felengedjük vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel.

Ha felfőtt, hozzáadjuk a krumplit, a házi csigatésztát. Ha már majdnem puha minden alapelem, a karfiolt is belerakjuk.

Ha a karfiol is roppanósan puha, elzárhatjuk.

Melegen kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is