Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A magyaros sütőtök krémleves laktató és ízletes fogás, amelyben a sült sütőtök édeskés íze remekül kiegészül a zöldségek és a fűszerek karakteres aromájával.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Karamella
Beküldte: 2017.11.22.

Hozzávalók:

Elkészítése

Sütőtök előkészítése:

A sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, majd megsütjük. Ez nagyjából fél órát vesz igénybe.

Leves:

Amíg a tök sül, a hagymákat kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és együtt tovább pirítjuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, majd beletesszük a meghámozott, feldarabolt burgonyát is. Hozzáadjuk a leveskockát, sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Ha minden zöldség megfőtt, hozzáadjuk a megsült sütőtök darabokat, majd botmixerrel pürésítjük. Megkóstoljuk és ha szükséges, még utána fűszerezzük.

Tálalás:

A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk. A forró levest tányérba merjük, majd tejföllel, pirított kolbászkarikákkal és aprított friss petrezselyemmel tálaljuk.

Tipp:

A leves még különlegesebb lesz, ha egy kevés füstölt pirospaprikát is adunk hozzá. A tejföl helyett használhatunk tejszínt is, így még krémesebb állagot kapunk. Vegetáriánus változatban a kolbász elhagyható, helyette pirított kenyérkockákkal kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Karamella
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is