Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros sütőtök krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 4 darab burgonya
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 darab zöldségleves kocka
  • 250 g sült sütőtök
  • 100 g kolbász
  • tejföl
  • majoránna
  • só
  • bors
  • fűszerpaprika

Elkészítése

Sütőtök előkészítése:

A sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, majd megsütjük. Ez nagyjából fél órát vesz igénybe.

Leves:

Amíg a tök sül, a hagymákat kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és együtt tovább pirítjuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, majd beletesszük a meghámozott, feldarabolt burgonyát is. Hozzáadjuk a leveskockát, sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Ha minden zöldség megfőtt, hozzáadjuk a megsült sütőtök darabokat, majd botmixerrel pürésítjük. Megkóstoljuk és ha szükséges, még utána fűszerezzük.

Tálalás:

A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk. A forró levest tányérba merjük, majd tejföllel, pirított kolbászkarikákkal és aprított friss petrezselyemmel tálaljuk.

Tipp:

A leves még különlegesebb lesz, ha egy kevés füstölt pirospaprikát is adunk hozzá. A tejföl helyett használhatunk tejszínt is, így még krémesebb állagot kapunk. Vegetáriánus változatban a kolbász elhagyható, helyette pirított kenyérkockákkal kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/magyaros-sutotok-kremleves/