Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Magyaros zöldbableves zabkocka tésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg zsenge zöldbab 4 kisebb szál sárgarépa 2 szál petrezselyem 6 kisebb szem újkrumpli 1 közepes fej vöröshagyma 3 dkg zabkocka tészta 3 ek olaj 2 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka) 1 kk só 1 csipet bors 1 kk őrölt pirospaprika 1 tk házi darált pirospaprika (esetleg 1 tk paprikakrém) 1 kis […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.07.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg zsenge zöldbab
  • 4 kisebb szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 6 kisebb szem újkrumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 dkg zabkocka tészta
  • 3 ek olaj
  • 2 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 tk házi darált pirospaprika (esetleg 1 tk paprikakrém)
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél


Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A zöldbab két végét levágjuk, és kisebb darabokra szeleteljük.

A sárgarépát, a petrezselymet felkarikázzuk. Az újkrumplit felkockázzuk.

A vöröshagymát kockára vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot, sárgarépát, petrezselymet, kicsit megpirítjuk, majd felengedjük vízzel.

Ízesítjük a sóval, borssal, pirospaprikával, darált paprikával, házi ételízesítővel.

Ha már majdnem puhák a zöldségek, hozzáadjuk a krumplit és a tésztát, a petrezselyemlevelet.

Ha már a tészta és a krumpli is puha, tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is