Hozzávalók:
- 30 dkg zsenge zöldbab
- 4 kisebb szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 6 kisebb szem újkrumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 dkg zabkocka tészta
- 3 ek olaj
- 2 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 tk házi darált pirospaprika (esetleg 1 tk paprikakrém)
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A zöldbab két végét levágjuk, és kisebb darabokra szeleteljük.
A sárgarépát, a petrezselymet felkarikázzuk. Az újkrumplit felkockázzuk.
A vöröshagymát kockára vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot, sárgarépát, petrezselymet, kicsit megpirítjuk, majd felengedjük vízzel.
Ízesítjük a sóval, borssal, pirospaprikával, darált paprikával, házi ételízesítővel.
Ha már majdnem puhák a zöldségek, hozzáadjuk a krumplit és a tésztát, a petrezselyemlevelet.
Ha már a tészta és a krumpli is puha, tálalhatjuk.