Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: fél kg zöldborsó (lehet mirelit is) 1 csokor petrezselyemzöld kevés étolaj 1 csapott evőkanál liszt só őrölt bors levestészta Elkészítése: A zöldborsót kevés olajon dinszteld meg pár perc alatt. Ha répát és zöldséget is teszel a levesbe, akkor azt is. Tedd hozzá a lisztet, kicsit pirítsd meg, majd az apróra vágott petrezselymet is tedd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • fél kg zöldborsó (lehet mirelit is)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • kevés étolaj
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • levestészta


Elkészítése:

A zöldborsót kevés olajon dinszteld meg pár perc alatt. Ha répát és zöldséget is teszel a levesbe, akkor azt is.

Tedd hozzá a lisztet, kicsit pirítsd meg, majd az apróra vágott petrezselymet is tedd a fazékba, és jól forgasd át. Húzd le a tűzről, és add hozzá a pirospaprikát.

Alaposan keverd meg, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés só, őrölt bors, esetleg ételízesítő is kell bele! Kóstold meg!

Viszonylag gyorsan megfő, és ha a borsó (és a többi zöldség) megpuhult, tegyél hozzá három nagyobb marék levestésztát. (Jó hozzá a fodros kocka, kiskocka, siplike, de legfinomabb csigatésztával)

Csak fel kell forralni, és kész a leves.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is