Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Magyaros zöldborsóleves zabgaluskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az egyik hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. (Mindig egy csipet sóval csináljuk, ha nem szeretnénk, hogy megpiruljon a hagyma.) Őrölünk rá borsot, megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával, majd a zöldborsó kivételével hozzáadjuk a jellegüknek megfelelően karikákra vagy kis hasábokra vágott zöldségeket. Kicsit megpirítjuk. Amikor már olyan illata lesz, mint régen a nagymamánál, felöntjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
hogymegtudjuknezniblog
Beküldte: 2013.06.18.

A leveshez

A galuskához

Elkészítése

Az egyik hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. (Mindig egy csipet sóval csináljuk, ha nem szeretnénk, hogy megpiruljon a hagyma.) Őrölünk rá borsot, megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával, majd a zöldborsó kivételével hozzáadjuk a jellegüknek megfelelően karikákra vagy kis hasábokra vágott zöldségeket.

Kicsit megpirítjuk. Amikor már olyan illata lesz, mint régen a nagymamánál, felöntjük vízzel. Beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot, a másik hagymát és a cérnával összekötözött petrezselyemlevél-szárakat. Szép lassan felforraljuk.

Közben a zabpehelyből körülbelül 2 evőkanálnyit félreteszünk, a többit lisztté őröljük. Egy kis tálkában összekeverjük az egészben hagyott zabpelyhekkel, egy kevés sóval és 2 egész tojással.

Amikor a leves újra felforr, beleszórjuk a kifejtett zöldborsót, majd beleszaggatjuk a galuskákat.

A főzés végén elzárjuk alatta a tüzet, és lefedve hagyjuk állni, hogy az ízek még jobban összeérjenek. Tálalás előtt bőségesen megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
hogymegtudjuknezniblog
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is