Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Ragulevesek

Májas sertésragu leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A májas sertésragu leves egy tartalmas, hagyományos fogás, amelyben a sertéshús és a máj ízei jól kiegészítik egymást. A levesben főtt galuska különösen finommá és házias jellegűvé teszi.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.11.24.

Leves:

Galuskához:

Elkészítése

Előkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk, a húst és a májat apróra szeleteljük.

Főzés:

A húst és a májat annyi vízben tesszük fel főni, hogy ellepje, majd fűszerezzük borssal és sóval. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk az egészben hagyott vöröshagymát (amit a főzés végén eltávolítunk), valamint a sárgarépát, a fehérrépát és a zellerlevelet. A levest készre főzzük, majd szükség szerint felöntjük még vízzel.

Rántás:

Az olajon a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet a liszttel együtt rózsaszínűre pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, majd a leveshez adjuk folyamatosan keverve, hogy szépen eloszoljon.

Galuska:

A tojást a liszttel összekeverjük, galuskatésztát készítünk belőle. A lobogó levesbe szaggatjuk, majd megvárjuk, amíg a galuskák feljönnek a tetejére. Ekkor a leves elkészült.

Tipp:

A galuskát feldobhatjuk egy kevés apróra vágott petrezselyemzölddel, így színesebb és ízesebb lesz. A leves mellé kínálhatunk friss kenyeret is, ami jól kiegészíti a tartalmas fogást.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is