Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Májas sertésragu leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Leves:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 50 dkg sertéslapocka
  • ízlés bors
  • só
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Galuskához:

  • 1 tojás
  • 4 evőkanál finomliszt

Elkészítése

Előkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk, a húst és a májat apróra szeleteljük.

Főzés:

A húst és a májat annyi vízben tesszük fel főni, hogy ellepje, majd fűszerezzük borssal és sóval. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk az egészben hagyott vöröshagymát (amit a főzés végén eltávolítunk), valamint a sárgarépát, a fehérrépát és a zellerlevelet. A levest készre főzzük, majd szükség szerint felöntjük még vízzel.

Rántás:

Az olajon a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet a liszttel együtt rózsaszínűre pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, majd a leveshez adjuk folyamatosan keverve, hogy szépen eloszoljon.

Galuska:

A tojást a liszttel összekeverjük, galuskatésztát készítünk belőle. A lobogó levesbe szaggatjuk, majd megvárjuk, amíg a galuskák feljönnek a tetejére. Ekkor a leves elkészült.

Tipp:

A galuskát feldobhatjuk egy kevés apróra vágott petrezselyemzölddel, így színesebb és ízesebb lesz. A leves mellé kínálhatunk friss kenyeret is, ami jól kiegészíti a tartalmas fogást.

https://receptneked.wps.hu/levesek/majas-sertesragu-leves/