Elkészítése
Egy nagy lábosban vizet forralunk. Hozzáadjuk a megmosott csirkét, a megtisztított és darabokra vágott zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, karfiol, karalábé), a vöröshagymát, és a fokhagymagerezdeket. A fűszereket (szegfűszeg, szegfűbors, fekete bors, kömény, só, ételízesítő) is belehelyezzük. A levest lassú tűzön, fedő alatt főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Közben elkészítjük a májgombócot. A tojásokat felverjük, a májat késsel lekaparjuk, a vöröshagymát lereszeljük, majd mindezt a tojásokhoz keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a finomra vágott petrezselymet, sót, borsot. Ezután fokozatosan adagoljuk a zsemlemorzsát és a búzadarát (fele-fele arányban), amíg lágy, de formázható állagú masszát kapunk. A masszát fél órán át pihentetjük.
Amikor a leves kész, a májgombóc masszát nokedli szaggatóval vagy kanállal beleszaggatjuk, és további 10-15 percig főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek.
Tálaláskor a levest friss petrezselyemmel díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
