Elkészítése
A sertéscsontot alaposan átmossuk, majd hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetején képződött habot leszedjük, majd a lángot takarékra vesszük, és tovább főzzük. Húsz perc forralás után hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, a zellergumót, a karalábét, és a petrezselyemzöldet, majd sóval és borssal ízesítjük. A levest addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Amikor a zöldségek megpuhultak, a levest átszűrjük. A zöldségeket kis kockákra vágjuk, és meleg helyen tartjuk.
Közben az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megdinszteljük. A májat ledaráljuk, majd összekeverjük a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével. Hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, a tojást, a lisztet és a zsemlemorzsát, majd sóval, őrölt borssal és majoránnával fűszerezzük. Az egészet jól összedolgozzuk, majd kis gombócokat formázunk a masszából.
A gombócokat az átszűrt húslevesben megfőzzük. Tálalás előtt a zöldségeket visszatesszük a levesbe, és forrón kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!

