Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Májgombócleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Leves

  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 0,5 fej zeller
  • 0,5 fej karalábé
  • 25 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 25 dkg gomba
  • só
  • bors
  • vegeta

Májgombóc

  • 1 fej vöröshagyma kevés olajon megdinsztelve
  • 30 dkg csirkemáj (aprítóval pépesítve)
  • 1 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál gríz
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • só

Elkészítése

A májgombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük és felhasználásig hűtőbe tesszük.

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd pici pirospaprikával színt adunk neki. Belerakjuk a kockára vágott zöldségeket és a gombát is. Felöntjük vízzel és ízesítjük a felsorolt fűszerekkel.

Kb 1 órán át főzzük, majd kiskanállal beleszaggatjuk a májgaluskát. Ha felforrt, akkor belerakjuk a zöldborsót és kb 10 percig főzzük. Megszórjuk aprított petrezselyemmel és kész is.

Ez kb 6 liter tartalmas leves.

https://receptneked.wps.hu/levesek/majgombocleves-3/