Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Májgombócleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg sertéscsont
  • 8 dkg sárgarépa
  • 8 dkg zellergumó
  • 8 dkg karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • só
  • 15 dkg sertésmáj
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg zsír
  • 2 kiskanál zsemlemorzsa
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 1 kiskanál majoránna
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle

Elkészítése

A sertéscsontot alaposan átmossuk, majd hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetején képződött habot leszedjük, majd a lángot takarékra vesszük, és tovább főzzük. Húsz perc forralás után hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, a zellergumót, a karalábét, és a petrezselyemzöldet, majd sóval és borssal ízesítjük. A levest addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Amikor a zöldségek megpuhultak, a levest átszűrjük. A zöldségeket kis kockákra vágjuk, és meleg helyen tartjuk.

Közben az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megdinszteljük. A májat ledaráljuk, majd összekeverjük a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével. Hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, a tojást, a lisztet és a zsemlemorzsát, majd sóval, őrölt borssal és majoránnával fűszerezzük. Az egészet jól összedolgozzuk, majd kis gombócokat formázunk a masszából.

A gombócokat az átszűrt húslevesben megfőzzük. Tálalás előtt a zöldségeket visszatesszük a levesbe, és forrón kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/levesek/majgombocleves/