Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Májleves galuskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésmáj
  • 50 dkg sertéshús
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • petrezselyemzöld
  • zellerlevél
  • vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • liszt
  • pirospaprika
  • tojás
Májleves galuskával kép

Elkészítése

A zöldségeket karikákra vágom, a húst és a májat apróra szelem. A húst és a májat annyi vízzel teszem fel főni, hogy jól ellepje, majd fűszerezem borssal és delikáttal. Amikor félpuhára főtt, hozzáadom az egész vöröshagymát (amit később kidobok a levesből) és a zöldségeket. Készre főzöm, és szükség esetén feltöltöm kellő mennyiségű vízzel.

Forrás után olajon apróra vágott fokhagymából, petrezselyemzöldből és lisztből rózsaszínű rántást készítek, pirospaprikával megszórom, vízzel felengedem, majd a levesbe keverem. Tojásból és lisztből galuskatésztát készítek, és a lobogó levesbe szaggatom.

https://receptneked.wps.hu/levesek/majleves-galuskaval/