Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Málnakrémleves mentás túrógombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A leveshez

  • málna
  • tej
  • tejszín

Ezek mennyisége ízlés szerint, ki milyen sűrűn szereti.A gombócokhoz

  • 25 dkg túró
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • pár db mentalevél
  • 7 dkg búzadara

Díszítés

  • mentalevél
  • pirított mandula

Elkészítése

Málnaleves elkészítése

A megmosott málnát turmixba tesszük, majd felöntjük tejjel és egy kevés habtejszínnel. Ki hogyan szereti, adhat hozzá egy kis cukrot is. Miután összeturmixoltuk, a levest hűtőbe tesszük.

Gombóc elkészítése

A gombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd 30 percig állni hagyjuk. Egy fazékban vizet forralunk, a túrós masszából kis gombócokat formázunk, és lobogó vízben kifőzzük őket. Miután a gombócok feljöttek a víz felszínére, még kb. 5 percig főzzük őket.

Tálalás

A kihűlt gombócokat tálaláskor tesszük a hűtött málnalevesbe. Megszórjuk pirított mandulával, mentalevéllel, és néhány félretett málnaszemmel díszítjük.

Sztori:

Ezt a különleges levest a párom születésnapjára készítettem el.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/malnakremleves-mentas-turogomboccal/