Málnaleves elkészítése
A megmosott málnát turmixba tesszük, majd felöntjük tejjel és egy kevés habtejszínnel. Ki hogyan szereti, adhat hozzá egy kis cukrot is. Miután összeturmixoltuk, a levest hűtőbe tesszük.
Gombóc elkészítése
A gombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd 30 percig állni hagyjuk. Egy fazékban vizet forralunk, a túrós masszából kis gombócokat formázunk, és lobogó vízben kifőzzük őket. Miután a gombócok feljöttek a víz felszínére, még kb. 5 percig főzzük őket.
Tálalás
A kihűlt gombócokat tálaláskor tesszük a hűtött málnalevesbe. Megszórjuk pirított mandulával, mentalevéllel, és néhány félretett málnaszemmel díszítjük.
Sztori:
Ezt a különleges levest a párom születésnapjára készítettem el.
Jó étvágyat kívánok hozzá!