Elkészítése
Az apróra vágott hagymát elkezdjük fonnyasztani, majd hozzáadjuk a felkockázott mangoldszárat, és tovább pároljuk. Ezután megszórjuk liszttel, és rövid ideig kevergetjük, majd hozzáadunk kb. 2 liter vizet. Beletesszük a 4 db leveskockát, és kb. 10 perc alatt megfőzzük. Sóra nincs szükség, mivel a leveskocka elég sós, de maradék húslevessel is felönthetjük a levest.
Botmixerrel simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és ismét átkeverjük, hogy jó habos legyen. Felforraljuk, és készen is van. Ha nem szeretnénk lisztet használni a sűrítéshez, 2 szem reszelt burgonya is megfelelő helyettesítő.
Tálaláskor reszelt sajtot és levesgyöngyöt teszünk a tányérba, majd rámerjük a forró levest.
Jó étvágyat kívánunk!
