Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mangold krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db mángold szár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 4 db húsleves kocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • reszelt sajt
  • levesgyöngy ( vagy pirított kenyérkocka)

Elkészítése

Az apróra vágott hagymát elkezdjük fonnyasztani, majd hozzáadjuk a felkockázott mangoldszárat, és tovább pároljuk. Ezután megszórjuk liszttel, és rövid ideig kevergetjük, majd hozzáadunk kb. 2 liter vizet. Beletesszük a 4 db leveskockát, és kb. 10 perc alatt megfőzzük. Sóra nincs szükség, mivel a leveskocka elég sós, de maradék húslevessel is felönthetjük a levest.

Botmixerrel simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és ismét átkeverjük, hogy jó habos legyen. Felforraljuk, és készen is van. Ha nem szeretnénk lisztet használni a sűrítéshez, 2 szem reszelt burgonya is megfelelő helyettesítő.

Tálaláskor reszelt sajtot és levesgyöngyöt teszünk a tányérba, majd rámerjük a forró levest.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/levesek/mangold-kremleves/