Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gulyáslevesek

Marhagulyás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár 20 dkg füstölt szalonna 4 közepes nagyságú burgonya 1 nagy fej vöröshagyma 1 kávéskanál köménymag 1 púpos evőkanál pirospaprika 1 késhegynyi őrölt bors 2 babérlevél 1 csapott mokkáskanál majoránna 2 gerezd préselt fokhagyma 1 dl száraz vörösbor 1 zöldpaprika 1/2 paradicsom só Elkészítése: A füstölt szalonnát kockára vágjuk, félig megsütjük, megdinszteljük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bartfai Andrea
Beküldte: 2014.12.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhalábszár
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 4 közepes nagyságú burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 púpos evőkanál pirospaprika
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 2 babérlevél
  • 1 csapott mokkáskanál majoránna
  • 2 gerezd préselt fokhagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 zöldpaprika
  • 1/2 paradicsom


Elkészítése:

A füstölt szalonnát kockára vágjuk, félig megsütjük, megdinszteljük benne a hagymát, a karikára vágott zöldpaprikát és megszórjuk köménymaggal. Mikor megpárolódott, beleteszünk egy kávéskanál sót, a feldarabolt húst és állandó kevergetés mellett zsírjára sütjük, ekkor elkeverjük a pirospaprikával és ráöntjük a vörösbort. Pár percig kevergetjük, beletesszük a paradicsomot, fűszerezzük, végül feleresztjük 3 liter vízzel.

50 perc főzés után ellenőrizzük a hús állapotát és ha szükséges továbbfőzzük.

Míg fő, meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát. Elkészítjük a csipetkét, melyet 1 tojás sal, 2 tojásnyi vízzel, s annyi liszttel gyúrunk össze, amennyit felvesz. 20 perc pihentetés után 2 ujjunkkal csipegetjük és tenyerünkben megsodorjuk a pici tésztadarabokat, majd konyharuhára tesszük.

Amikor a hús megpuhult, megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, és ha mindent rendben találtunk, belefőzzük a burgonyát és csipetkét.

Mielőtt tálba merjük, a babérleveleket eltávolítjuk.
[box style=”info”]Ha nem találom elég ízesnek, “belecsempészek” 1-2 pörköltszaft-kockát, de ebben az esetben kevesebb sót használok.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Bartfai Andrea
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is