A húst kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk. Egy nagyobb edényben az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, paprikát és paradicsomot. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd egy kevés vizet öntünk rá, és a húst puhára pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritaminpaprikát és a bort. Hozzáadunk egy kávéskanál sót, valamint egy-egy késhegynyi fűszert (pl. bors, kömény vagy majoránna). A levest addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
Ezután a meghámozott, kockára vágott krumplit is a levesbe tesszük. A csipetkét a lisztből, sóból, vízből és egy tojásból gyúrjuk. Kemény tésztát készítünk, amelyből kis darabokat csipkedünk (félkörömnyi, lapos formájú), és a krumplival együtt a levesbe főzzük.
Tíz perc elteltével hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Ha szükséges, ízlés szerint még pirospaprikával vagy sóval ízesítjük. Egyet forralunk rajta, majd forrón tálaljuk.