Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marhagulyás csipetkével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg marha lábszár
  • 40 dkg burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej zeller
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csomó petrezselyem
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 doboz pritamin paprika
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • só
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • kömény
  • kakukkfű
  • 1 db marhahúsleves-kocka
  • 1 dl száraz vörösbor

Elkészítése

A húst kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk. Egy nagyobb edényben az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, paprikát és paradicsomot. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd egy kevés vizet öntünk rá, és a húst puhára pároljuk.

Amikor a hús megpuhult, 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritaminpaprikát és a bort. Hozzáadunk egy kávéskanál sót, valamint egy-egy késhegynyi fűszert (pl. bors, kömény vagy majoránna). A levest addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

Ezután a meghámozott, kockára vágott krumplit is a levesbe tesszük. A csipetkét a lisztből, sóból, vízből és egy tojásból gyúrjuk. Kemény tésztát készítünk, amelyből kis darabokat csipkedünk (félkörömnyi, lapos formájú), és a krumplival együtt a levesbe főzzük.

Tíz perc elteltével hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Ha szükséges, ízlés szerint még pirospaprikával vagy sóval ízesítjük. Egyet forralunk rajta, majd forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/marhagulyas-csipetkevel/