Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Marhahúsleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A marhahúsleves igazi klasszikus, amely nemcsak tápláló, hanem lélekmelegítő fogás is. A lassan főtt marhahús és a sokféle zöldség együtt gazdag, telt ízt ad a levesnek. Egy családi vasárnapi ebéd elmaradhatatlan része, amely mellé a főtt húsokat külön tálalva is kínálhatjuk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.10.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A húsokat alaposan megmossuk, majd egy nagy lábosban kb. 3,5 liter vízzel feltesszük főni. Lassú tűzön főzzük, és amikor felforr, leszedjük a habját.

Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket egészben, valamint sót, borsot és egy darab piros paprikát. Lefedve, lassú tűzön további fél órát főzzük.

Ezt követően beletesszük a feldarabolt zöldségeket: a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert, burgonyát, valamint a negyedelt kelkáposztát. Hozzáadjuk a petrezselymet is egészben, csokorba kötve. Ezután már csak az időre van szükség: lassú tűzön, hosszan főzzük, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

Tálaláskor a levest csigatésztával kínáljuk. A húsokat külön tálra szedjük, és tormával, valamint mustárral adjuk az asztalra.

Tipp

Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a levest néhány szem szegfűborssal vagy egy kevés szerecsendióval is ízesíthetjük. A főtt zöldségeket külön is tálalhatjuk, így mindenki maga válogathatja össze a kedvencét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is