A húsokat alaposan megmossuk, majd egy nagy lábosban kb. 3,5 liter vízzel feltesszük főni. Lassú tűzön főzzük, és amikor felforr, leszedjük a habját.
Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket egészben, valamint sót, borsot és egy darab piros paprikát. Lefedve, lassú tűzön további fél órát főzzük.
Ezt követően beletesszük a feldarabolt zöldségeket: a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert, burgonyát, valamint a negyedelt kelkáposztát. Hozzáadjuk a petrezselymet is egészben, csokorba kötve. Ezután már csak az időre van szükség: lassú tűzön, hosszan főzzük, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Tálaláskor a levest csigatésztával kínáljuk. A húsokat külön tálra szedjük, és tormával, valamint mustárral adjuk az asztalra.
Tipp
Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a levest néhány szem szegfűborssal vagy egy kevés szerecsendióval is ízesíthetjük. A főtt zöldségeket külön is tálalhatjuk, így mindenki maga válogathatja össze a kedvencét.