Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marhahúsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db marha rostélyos (csonttal)
  • 3 szelet marha oldalas
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • zeller
  • karalábé
  • 5 darab burgonya
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • só

Elkészítése

A húsokat alaposan megmossuk, majd egy nagy lábosban kb. 3,5 liter vízzel feltesszük főni. Lassú tűzön főzzük, és amikor felforr, leszedjük a habját.

Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket egészben, valamint sót, borsot és egy darab piros paprikát. Lefedve, lassú tűzön további fél órát főzzük.

Ezt követően beletesszük a feldarabolt zöldségeket: a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert, burgonyát, valamint a negyedelt kelkáposztát. Hozzáadjuk a petrezselymet is egészben, csokorba kötve. Ezután már csak az időre van szükség: lassú tűzön, hosszan főzzük, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

Tálaláskor a levest csigatésztával kínáljuk. A húsokat külön tálra szedjük, és tormával, valamint mustárral adjuk az asztalra.

Tipp

Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a levest néhány szem szegfűborssal vagy egy kevés szerecsendióval is ízesíthetjük. A főtt zöldségeket külön is tálalhatjuk, így mindenki maga válogathatja össze a kedvencét.

https://receptneked.wps.hu/levesek/marhahusleves/