Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marosvásárhelyi salátaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 bögre salátalevél vagy 1 közepes fej saláta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojássárgája
  • 2 egész tojás
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tej
  • 1,5 liter víz
  • 1 evőkanál almaecet

Elkészítése

A vizet felforraljuk, majd beletesszük a sót, az aprított fokhagymát, az olívaolajat és a nagyobb darabokra tépkedett salát.

A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel, majd folyamatos keverés mellett a levesbe önjük.

Ha újra forr a leves, akkor óvatosan beletesszük a feltört tojásokat egyenként és néhány percig hagyjuk főni.

A harmadik tojásfehérjét is beletesszük, míg a sárgáját egy kevés tejjel simára keverjük, majd óvatosan, állandó keverés mellett a leveshez adjuk. 1-2 percig alatt besűírtem vele azt.

Ha kissé hűlt, akkor beletesszük az ecetet is. Kóstolás után újraízesítjük, ha szükséges.

https://receptneked.wps.hu/levesek/marosvasarhelyen-salataleves/