Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Márton leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg liba apróhús
  • 3 szál répa
  • 2 szál fehérrépa
  • 0,5 db zeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • szemes bors
  • petrezselyemzöld
  • só
  • cérnametélt

Elkészítése

Az aprólékot hideg vízben feltesszük főni, majd amikor a habja feljön, leszedjük, és sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket. Lassú tűzön, körülbelül 2 óra alatt készre főzzük. Fontos, hogy a leves ne forrjon, mert akkor zavaros lesz. Ha elkészült, leszűrjük, a zöldségeket és az aprólékot külön tálaljuk, hogy lehessen csemegézni belőle.

https://receptneked.wps.hu/levesek/marton-leves/