Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mediterrán zöldbableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g zöldbab (friss vagy fagyasztott)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • csipet szárított lestyán
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál evőkanál zabliszt
  • só
  • 2 evőkanál olaj
  • kevés vaj
  • 3 szelet kápia paprika
  • 3 dl hámozott paradicsom konzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál méz (vagy édesítőszer)
  • csipet chili
  • a a tálaláshoz permzán

Elkészítése

A felmelegített vaj és olaj keverékére tettem a meghámozott, apróra vágott hagymát, rászórtam a lisztet, kicsit hevítettem, majd hozzáadtam a pirospaprikát és 2-3 dl hideg vízzel hígítottam.

Csomómentesre kevertem, majd beletettem egy gerezd zúzott fokhagymát, a zöldfűszereket, sót, pici chilit, paprikát, a felkarikázott sárgarépát, majd a mirelit babot és megpároltam kb 10 perc alatt.

Hozzáadtam a paradicsom konzervet és még kb 2 dl forró vizet öntöttem hozzá, majd összeforraltam és kis mézzel vagy édesítőszerrel ízesítettem.

Meghintettem frissen vágott petrezselyemzölddel és parmezánnal.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/levesek/mediterran-zoldbableves/