A medvehagymát és az újhagymát alaposan megmossuk és apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kisebb kockákra daraboljuk.
Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, és megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott medvehagymát és újhagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és felöntjük a zöldség alaplével. A levest közepes lángon főzzük, amíg a burgonya teljesen meg nem puhul.
Amikor a burgonya megfőtt, botmixerrel simára dolgozzuk a levest, hogy krémes állagot kapjunk.
A tejszínt egy kisebb tálban 1-2 kanál forró levessel elkeverjük, hogy ne csapódjon ki, majd folytonos keverés mellett a gyöngyöző leveshez adjuk. A tejszín hozzáadása után egyet forralunk a levesen. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózzuk, valamint borsozzuk.
A levest forrón tálaljuk, fokhagymás pirított kenyérkockákkal.