Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagyma krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csokor medvehagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors
  • só
  • 2 darab burgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 liter zöldség alaplé

Elkészítése

A medvehagymát és az újhagymát alaposan megmossuk és apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kisebb kockákra daraboljuk.

Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, és megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott medvehagymát és újhagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és felöntjük a zöldség alaplével. A levest közepes lángon főzzük, amíg a burgonya teljesen meg nem puhul.

Amikor a burgonya megfőtt, botmixerrel simára dolgozzuk a levest, hogy krémes állagot kapjunk.

A tejszínt egy kisebb tálban 1-2 kanál forró levessel elkeverjük, hogy ne csapódjon ki, majd folytonos keverés mellett a gyöngyöző leveshez adjuk. A tejszín hozzáadása után egyet forralunk a levesen. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózzuk, valamint borsozzuk.

A levest forrón tálaljuk, fokhagymás pirított kenyérkockákkal.

https://receptneked.wps.hu/levesek/medvehagyma-kremleves-2/